. . .

Isabelle Mercier slutar hos Team PokerStars

Efter många tvetydiga rykten skickade Mercier tillslut ut ett pressmeddelande som förklarade att hon för närvarande har flera projekt i pokervärlden, både nationella och internationella och är inte alls på väg att ge upp sitt livs passion även om hon slutar hos PokerStars.

Inga detaljer om de olika projekten var inkluderade men efter släppet av den franska versionen av hennes självbiografi Profession: Bluffer in 2008, berättade Mercier att hon letade efter en engelsk utgivare och var även intresserad av att sälja film rättigheter. Isabelle Mercier har en juridisk examen från universitetet i Montréal och hennes första möte med pokern var när hon jobbade nattskift vid Aviation Club de France där hon snabbt fick positionen som pokerrumsansvarig.

Till slut sålde Mercier allt hon ägde för att kunna sats allt hon hade på att bli en professionell pokerspelare. Hon visade först framfötterna när hon vann World Poker Tour Ladies Night II event år 2004.

Sedan dess har hon tjänat ihop mer än $ 1 miljon genom sin karriär i live turneringar. För inte länge sedan följde hon upp ett finalbords framträdande under EPT London High Roller tournament med en vinst vid EPT Monte Carlo Ante Up for Africa event till fördel för Darfur. Här donerade hon hela summan av sina €250,000 hon vann för sin förstaplats till denna orsak.
Hennes största vinstpris är en tredjeplats i PokerStars Sunday Million förra juli där hon vann $115k.

Under de senaste fyra åren har Mercier bott i en väska innan hon äntligen köpte hus i både Monaco och Montréal under förra året. Hon var inte närvarande under WSOP 2009 men kom endast för att spela i Ante Up For Africa som var en välgörenhets turnering samt till Huvud Eventet.
En ombudsman från PokerStars sa att det var Merciers beslut att inte förnya sitt sponsoravtal som hon hade med hemsidan och sade även att organisationen önskar henne lycka till med vad hon tar sig an. Vicky Coren från Team PokerStars Pro sa att hon inte trodde att detta blir det sista som pokervärlden ser av Mercier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *