. . .

Jennifer Tilly gör come back

Jennifer Tilly är egentligen skådespelerska men brinner även för att spela poker på hög nivå. Under det senaste året har hon dock tagit en paus från pokerspelandet och istället gjort en föreställning på West End samt ett par filmer. Det var även under denna tid som hon insåg att hon verkligen gillade att spela poker på högre nivå och att detta inte var något som hon ville ge upp. Pojkvännen och stjärnpokerpelaren Phil “Unabomber” Laak har säkert inte heller hjälp henne att glömma hur roligt och spännande det är att spela poker.

Innan Tilly bestämde sig för att ta en paus från pokerspelandet var hon titt som tätt ett välkänt ansikte i några av de största pokerturneringarna och hade även spelat in vinstpriser till ett värde av lite mer än 500,000 US dollar från en variation av större pokerturneringar. Själv säger hon i en intervju att ”det är svårt att komma bort ifrån det (pokerspelandet), speciellt när man har en pojkvän som man lever med som verkligen är fanatisk gällande poker. Jag antar att jag helt enkelt nått en punkt i mitt liv där jag är mer intresserad av poker än skådespeleri.”

Den egentliga orsaken till varför Tilly bestämde sig för att ta en paus från pokerspelandet var för att hon så väl som många andra kvinnliga pokerspelare mött mycket kritik och smutskastning. Enligt henne själv var det just på grund av smutskastningen som hon bestämde sig för att ta en paus ifrån pokerspelandet. I en intervju säger hon att ”jag tappade mycket av lusten, eftersom ofta när man läser på nätet säger folk en massa hemska saker om en, folk som inte vet någonting om ens spel eller statistik eller någonting.”

Trots dålig minnen har hon under det föregående året inte glömt bort pokern och bara tänkt på sin skådespelar karriär men även samtidigt försökt att utveckla sitt pokerspel genom att studera noga och läsa på. Hon erkänner även att hon fortfarande har mycket kvar att lära men säger sig vara i en god form för att kasta sig in i den raffinerade pokervärlden igen.
Under den föregående veckan spelade Hollywood stjärnan vid ett finalbord i PartyPoker World Poker Open och under WPT Festa Al Lago på Bellagio i Las Vegas som just nu spelas började hon starkt men blev slutligen utslagen under den andra dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *