. . .

Omaha 8 eller bättre – Regler för Omaha Hi-Lo

Omaha 8 or better är Hi-Lo versionen av Omaha. Det är ett delat pott spel. Med det menas att potten är delad mellan den högsta handen vid bordet och den lägsta ‘kvalificerande’ handen. Om du råkar vinna både den höga och den låga portionen av handen ”skopar” du upp hela potten

Alla regler för Omaha High går att applicera för Omaha Hi/Lo split förutom åtta-eller-bättre för low appliceras. Om det inte finns någon kvalificerande hand tar den högsta vinnande handen hem hela potten.

Populariteten för Omaha hi-lo håller på att växa, speciellt online och i U.S.A. Det är oftast spelat i en fixerad gräns form, olikt Omaha hi som oftast är spelat med pott gräns eller fixerad gräns.

Spelregler

Omaha hi-lo har samma regler som Omaha förutom att det finns en liten tvist- den lägsta handen delar halva potten med den hösta handen. För att kvalificera som en låg hand måste en spelare ha 5 unika kort med 8 eller mindre. Så som Stud 8, räknas inte stege eller färg så A2345 är den bästa möjliga låga handen.

När du spelar Omaha hi-lo tas dina bästa höga och låga i åtanke när du visar din hand. Anta t.ex. att du har AA23 (den bästa Omaha hi-lo handen) och det slutgiltiga bordet är A4456. Du har en kåk, Ess utfyllt med fyror för din höga. Din låga hand är A2456.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *