. . .

Peter Eastgate i EPT London

Peter Eastgate var endast 22 år gammal och den yngsta spelare någonsin som tagit hem den prestigefyllda förstaplatsen i WSOP 2008 i Las Vegas. Trots detta säger han sig dock vara mer nervös inför finalen i EPT London där han nu förbereder sig för finalbordet. Förstaplatsen i Las Vegas 2008 innebar en prischeck på 9 miljoner dollar, men efter den otroliga framgången har det gått trögt för Eastgate. Han har förlorat en del sen World Series och detta kan även bidra till att han nu känner sig lite nervös för finalbordet. I en intervju har Eastgate sagt: ”Det låter kanske konstigt men jag känner mig faktiskt mer nervös för detta finalbord”. Eastgate bokade sin plats till London finalen och kommer att spela i onsdagens turnering som den med näst flest chips.

Eastgate som nu är en av de främsta spelarna i EPT London har dock många kritiska ögon riktade mot sig och en vinst skulle därför inte bara ge ett behövligt bidrag till bankkontot då första priset ligger på 850 000 pund, det skulle också motbevisa de som tvivlar på Eastgates kapacitet och framgång i WSOP 2008.

Eastgate säger själv: ”Jag känner inte att jag behöver bevisa något, men skulle jag vinna skulle det verkligen bevisa min förtjänst av vinsten i World Series 2008 och få tyst på alla de som tvivlar på den”.

Även om prestige kanske är lite av anledningen till varför Eastgate vill vinna huvud eventet av EPT London gör han det även klart för alla att han spelar poker för att vinna, för att han älskar spelet och brinner för det och inte så mycket för att vinna andra människors respekt.

Eastgate har också uppgett att han föredrar att spela pokerturneringar på hemmaplan. Eftersom att han nu bor i London kan han gå hem och äta en nyttig måltig och sova i sin egen säng, någonting som gör honom mer ”fit for fight”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *