. . .

Pokerrum online – Omaha Hi – Spelregler

Omaha är en variation av Texas Hold’em och har fått mer internationell popularitet p.g.a. dess händelsefulla stil som skapar stora potter. Omaha Hi/Lo spelas nästan likadant som vanlig Omaha förutom att den starkaste (högsta) handen och den svagaste (lägsta) båda vinner och delar potten.

Spelet är liknande Texas Hold’em på så sätt att varje spelare är tilldelad kort, där är en satsningsrunda, en trekorts flopp är utdelad och sen ett turn kort och tillslut river kortet, med satsningsrundor i mellan och i slutet (med dubblerande satsningshöjningar efter det att turn kortet är utdelat). Den största skillnaden är att varje spelare är tilldelad 4 hole kort i Omaha hi tillskillnad från 2 i Texas Hold’em.
Spelare måste kombinera endast två av deras nedåt visande kort med tre av korten på bordet för att göra den bästa femkorts handen som de kan. T.ex., Om du har fyra spader och en mer dyker upp på bordet har du inte färg eftersom att du endast kan använda två av dina hole kort när du gör din hand.

Anders als z.B. bei Texas Holdem muss ein Spieler genau zwei seiner Hole-Karten benutzen um das beste Blatt von 5 Karten us den Hole-Karten und den Community Karten zu bilden. Der Spieler hat hier also keine Wahl. Da der Spieler 4 Hole-Karten auf der Hand hat und 5 Board- bzw. Community-Karten auf dem Tisch liegen hat der Spieler, mannigfaltige Möglichkeiten die Karten zu kombinieren um die beste Hand mit 5 Karten zu bilden. Die einzige Einschränkung besteht darin, dass der Spieler 2 Karten aus seiner Hand und 3 vom Tisch benutzen muss um die beste Kombination zu bilden.

Följ denna länk för att se rankningar av Omaha pokerhänder.

Typer av Omaha Poker Spel

Limit Omaha Poker- Där finns en specifik satsnings gräns satt i varje spel och för varje satsningsrunda.
Pot Limir Omaha Poker- En spelare kan satsa vad som är i potten (t.ex. $100 till en $100 pott).
Spelregler

Varje spelare är tilldelad fyra kort med den klädda sidan neråt. Dessa kort kallas även hole kort och ingen kan se dem förutom du. Efter att dessa kort är utdelade är där en satsningsrunda känd som före -floppen satsningen.

Sen delas 3 kort ut med den klädda sidan upp på bordet. Dessa kort är även kallade floppen. Efter ännu en satsningsrunda är ett fjärde kort, ”the turn”, utdelat med den klädda sidan upp på bordet. Ännu en satsningsrunda följer. Sen delas det femtekortet, river, ut. River kortet följs av en sista satsningsrunda. Nu visar alla de resterande deltagarna sina hole kort.

Varje spelare väljer exakt 2 av sina hole kort och kombinerar dem med 3 av bordskorten för att bygga en 5-korts pokerhand. Spelaren med den bästa pokerhanden vinner. Tillskillnad från Texas Holde’em kan inte spelarna välja hur många kort de vill använda av deras hole kort. De kan inte använda 3 kort eller 1 kort; de måste välja exakt 2.

T.ex., Om en spelare har AA96 i fickkort och bordet har KQJT6 är den bästa handen som kan göras AAKQJ eller par i Ess. Om en spelare har AQJ2 på handen och bordet har 777AQ är den bästa handen som kan göras 777AQ eller triss i 7:or. Man kan alltså inte para ihop sina Ess eller Drottningen med de på bordet utan att förstöra den trissen som man har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *