. . .

Pokerrum online – PokerSpel – Regler för Texas Holde’em

Texas Hold’em är den absolut mest populära poker versionen. Den har visats i TV event så som WSOP och WPT

Det mest populära pokerspelet i världen är Texas Hold’em.
Hur man spelar
Varje Texas Hold’em spelare är tilldelad två kort med den klädda sidan ner som kan refereras till som fickkort. Sen delas fem gruppkort ut med den klädda sidan upp som kan användas av spelare för att sammanställa deras händer. Den bästa femkorts kombinationen av en spelares fickkort och gruppkorten vinner potten. Det finns flera online pokerrum som erbjuder flera Hold’em spel att välja mellan:

Fixerad Gräns, Pott Gräns och Ingen Gräns. Den typ du väljer avgör satsningens minimum och maximum. Fixerade Gräns spel har en existerande satsning och höjer summan för varje runda. Om ett fixerad gräns spel satsningar är visade som $3/$6 menas det att satsningar och höjningar för de första två satsningsrundorna är $3 men du kan inte satsa eller höja mer eller mindre än $6. De två sista satsningsrundornas satsnings/höjnings summa är $6. Pott Gräns spels högsta satsning/höjning är vad som helst mindre eller lika med den nuvarande pott summan. Det betyder att om pott summan är $40 är du inte tillåten att satsa mer än $40. I ett Ingen Gräns Spel finns det ingen gräns för högsta satsningen och den lägsta satsningen är samma summa som den stora blinda vilken beskrivs nedan. I ett Ingen gräns och pott gräns representerar satsningarna de blinda summorna.

Andra Koncept
Blinda refererar till en obligatorisk satsning gjord av de första två spelarna som startar satsningen vid varje hand. Den första spelaren till vänster om dealern blir förfrågad att lägga den lilla blinda och spelaren till vänster om den lilla blinda måste lägga den stora blinda.
T.ex.: Om spel satsningar är listade som $3/$6 kommer den lilla blinda i ett fixerad gräns spel vara hälften av den lilla satsningens rundan ner till den närmaste dollarn eller $7. Den stora blinda är lika med den lilla satsningen eller $15.
Men i ett $15/$30 pott gräns eller Ingen gräns spel är den lilla blinda lika med den lilla satsningen eller $15 och den stora blinda är lika med den stora satsningen eller $30.

Spelet
Spelarna alternerar för att vara dealern som representeras av dealer knappen. Efter varje hand går dealer knappen klockans håll till nästa spelare.
Efter att ha fått fickkorten måste spelarna, med start från den första spelaren till vänster om den stora blinda, välja att syna, höja eller lägga sig. Satsnings rundan slutar så fort den stora blinda har konfirmerat. Alla satsnings rundor börjar med spelaren till vänster om den stora blinda. Den andra rundan av satsningar börjar med floppen när dealern vänder de första tre gruppkorten. Den tredje satsningsrundan börjar så fort det fjärde gruppkortet kallar ”the turn” är utdelat. Den sista satsningsrundan börjar när det femte gruppkortet kallat ”the river” är utdelat.
När alla satsningar är gjorde måste den sista spelaren som satsat eller höjt visa hans eller hennes kort. Sen visas spelarnas händer enligt klockans håll förutom om din hand är svagare än de som redan visats. Om detta är faktumet är du tillåten att lägga dig utan att visa dina kort.
Vinnaren av potten är spelaren med den bästa fem kort kombinationen på handen uppgjord av två fickkort och de fem gruppkorten.

nnan du börjar spela bör du lära dig 5 bas termer för Texas Hold’em:

Dealer Knappen- Också känd som ”Knappen”, används i online pokerrum för att markera vem som är dealern av spelarna för varje hand. Dealer knappen är en liten disk som är markerad med bokstaven ”D”. Dealer knappen är inte bara viktig för att spelarna ska kunna veta vem som är dealern, men också för att spelarna till vänster om dealern måste lägga de två blinda i spelet. Efter att ha gjort färdigt varje hand flyttas dealer knappen till vänster.
Hole Cards- Också kända som ”fick” kort, hole cards är utdelade till varje spelare med den klädda sidan ner så att endast spelaren kan se dessa kort.
Floppen- Detta är de tre första grupp korten som delas ut av dealern.
Turn- De fjärde utdelade gruppkortet.
River- Det femte och sista utdelade gruppkortet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *