. . .

Regler för Seven Card Stud – sjukorts stötpoker

7 Card Sud är en av de äldsta poker varianterna av Omaha och rankas som ett spel många spelar hemma runt bordet runt om i hela världen. 7-Card Stud Hi/Lo är detsamma som vanlig 7 card stud förutom att det finns två vinnande händer i varje spel: den starkaste (högsta) handen och den svagaste (lägsta) delar potten.

Seven Card Stud är fortfarande ett väldigt populärt pokerspel både i brick och mortar casinon och online card rum. Det är ett av de mest populära icke kommunala pokerkortspelen (med andra ord, ett pokerspel där alla har sina egna kort). Seven stud är nästan endast spelat i fixerade gräns format. Matematiska och tekniska färdigheter är viktiga i stud spel med låga gränser, det är mycket mindre psykologiskt intensivt än till exempel Texas Hold’em.

Spelregler
I seven card stud vinner spelare med den bästa poker handen (en fem korts hand) ut av hans totala 7 kort. Det finns fem rundor av satsningar. Först får alla tre kort, två neråt och ett visat. Detta kallas third street ( tredje gatan). Spelaren med det lägsta kortet visat måste ge för halva av den lilla satsningen. Man kan då välja att höja, syna eller lägga sig för den här satsningen. Nästa kort är utdelat med klädda sidan upp till de resterande spelarna och kallas fourth street (fjärde gatan). På fourth och alla de kommande streetsen kommer spelaren med de hösta visande korten starta satsningen.

Fifth and sixth streets (fjärde och femte gatan) är liknande fourth street där kortet är utdelat med den klädda sidan upp och spelaren med den högsta handen visad börjar satsningen. Det sista kortet, seventh (sjunde) street är utdelat med den klädda sidan neråt till de resterande spelarna. Men om det är så, vilket är högst otroligt, att det är ett fullt spel med 8 spelare, är kortet utdelat med den klädda sidan upp och blir ett gruppkort (om där är 8 spelare som stannade kvar efter sixth street hade där bara varit 4 kort kvar i kortleken).

Eftersom att seven card stud oftast är spelat i en fixerad gräns form är den låga satsningen oftast använd för third and fourth street spel och den stora satsningen för fifth street och senare spel. Men om där är ett par visat på bordet vid fourth street har man en chans att satsa en större summa.
Se mer information för seven card stud.

Innan man börjar spela bör man lära sig 10 bas terminologier från Seven Card Stud:

Hole Cards: Också kända som ”fickkort”, hålkort är utdelade till varje spelare med den klädda sidan ner så att endast spelaren kan se korten.
Door Card: (dörrkortet) Det första kortet med klädda sidan upp utdelat till varje spelare.
Fifth street: det femte kortet utdelat till varje spelare som följs av den tredje rundan av satsningar
Fourth Street: Det fjärde kortet utdelat till varje spelare som följs av den andra rundan av satsningar.
Live Cards: kort som är gömda men fortfarande spelas
River: Det sista uppåtvända kortet utdelat. Också känt som seventh street.
Seventh street: Det sista kortet utdelat till varje spelare följt av den sista rundan av satsningar.
Sixth street: Det sjätte kortet utdelat till varje spelare följt av den fjärde rundan av satsningar.
Street: Namnet för de olika stadierna av satsningar och givna kort. De tre första korten är utdelade samtidigt i början av handen, satsningarna sägs börja vid third street och fortsätter till seventh street.
Third street: Den första rundan av satsningar efter att alla spelare har fått deras tre första kort- därför ”third” (tredje) street.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *